Jessica

Ekman

Rom del 1 av 3

Publicerad 2017-11-27 21:06:00 i Allmänt,

Hej!

Var på weekend i Rom med pappa och Erik i helgen. Var en av mina bästa resor jag har varit på. Det börjades i onsdags när jag och Erik åkte hem till pappa efter jobbet och vi handlade mat på vägen och åt god middag. Jag hade dessutom slut på mitt "godisförbud" så jag åt lite choklad och drack lite cola. Sen gick jag och Erik över till Sara och Mackan (som numera bor 2 min från pappa) en stund och kollade på deras nya radhus. Så kul! :D 

Klockan ringde tidigt i torsdags och Hella skjutsade oss till Arlanda. Där åt vi frukost innan vi klev på flyget. När vi kom fram tog vi ett tåg till centralen och därifrån gick vi ett par minuter till hotellet. Hotellet var ju sådär men de visste vi sen innan. Det låg väldigt centralt iaf så det var huvudsaken. Just det vi åt pizza på vägen. Den var väldigt god! Och så tog vi självklart ett glas rött till.

Direkt efter vi lämnat våra saker så gick vi ut på äventyr. Vi hittade Viktor Emanuel monumentet nästan direkt av en slump och då kunde man gå en bit upp och av någon anledning fick jag och Erik för oss att vi skulle betala (ca 70 kr var) och ta hissen sista biten upp. Jag förstod inte varför jag gjorde det för jag är så höjdrädd, pappa stod över men ville gärna att vi skulle åka, och helt plötsligt stod jag där uppe och var rädd.

Det var läskigt men häftigt. Vi lokaliserade Colosseum och bestämde oss för att gå dit för att se utifrån och vi gick förbi Forum Romanum på vägen. Vi tog en dryckes-paus bredvid Colosseum då vi ville vänta på att de skulle bli mörkt och se det by night och sen fortsatte mot Fontana di Trevi. Vi tog en dricka till på väg till Spanska trappan, vi gick uppför den och sen åt vi middag innan vi gick och la oss och somna gott. 

 
 
 
 
Viktor Emanuel monumentet
 
 
 
Med Colosseum som utsikt
 
 
Colosseum
 
Fontana di Trevi
Spanska trappan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela