Jessica

Ekman

Rom del 2 av 3

Publicerad 2017-11-28 17:03:57 i Allmänt,

På fredagen gick vi upp och åt frukost på hotellet. Sen åkte vi till Vatikanen och var där strax före 9 för att slippa de mesta köerna. Det var så fint! Vi skulle in till Peterskyrkan och så tog vi ett håll och betalade (60 kr per person) och började gå i trapporna uppåt. Man gick en bra bit hela tiden i cirklar upp ett tag. Man kunde ta hissen för 20 kr till men det struntade vi i.
 
När vi kom ut var vi ju högt upp. Och sen kunde man gå in för att kolla i kupolen alltså inne i kyrkan men de vågade vi knappt, eller Erik gjorde ju de men jag och pappa kikade bara ut lite snabbt. Sen ville pappa ner för han tyckte de va obehaligt men då blev vi stoppade och sa att vi var tvungna att gå ned på andra sidan kupolen. Så vi var ju tvungna att gå igenom den. Usch vad äckligt det var! Men ganska coolt att ha gjort det såhär i efterhand.
 
När vi kom ner gick vi in i själva kyrkan. Den var hur stor och häftig som helst! Är det en sak man ska göra i Rom så är det att besöka den. Vi gick runt och tittade överallt och sen gick vi iväg på jakt efter Sixtinska kapellet. Och det låg en bit därifrån och inne i Vaikanmuseet. Vi stod inte i lång kö här heller som tur var men det var mycket folk. Vi betalade (160 kr per person) och gick in och började med fika. Sen gick vi igenom allt och till slut kom vi då fram till just Sixtinska kapellet.
 
Det var fint väder så vi gick ut och satte oss en stund i den tillhörande parken innan vi gick vidare för lunch. Vi tog in mozarella och parmaskinka till förrätt. Herregud vad gott det var. Sen tog vi alla in en varsin pastarätt, jag tog ravioli, och jag och pappa delade på en karaff rödvin. Sen gick vi vidare till Fontana dei Quattro Fiumi och Pantheon och sen gick vi till en takterass precis bredvid och tog en varsin dricka och kollade på solnedgången. Vi tog en glass på ett annat ställe och sen gick vi ut och åt middag, carbonara, och så gick vi till en jazzklubb.  
Inne i Vatikanstaten!
Pappa har aldrig varit lyckligare ;) 
Här var vi högt upp och inne i den kupolen gick vi (bilden nedan är nerifrån)
Inne på Vatikanmuseet, på väg mot Sixtinska kapellet
Fontana dei Quattro Fiumi
Uppe på takterass på ett hotell med bl.a. Pantheon som utsikt
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela