Jessica

Ekman

Rom del 2 av 3

Publicerad 2017-11-28 17:03:57 i Allmänt,

På fredagen gick vi upp och åt frukost på hotellet. Sen åkte vi till Vatikanen och var där strax före 9 för att slippa de mesta köerna. Det var så fint! Vi skulle in till Peterskyrkan och så tog vi ett håll och betalade (60 kr per person) och började gå i trapporna uppåt. Man gick en bra bit hela tiden i cirklar upp ett tag. Man kunde ta hissen för 20 kr till men det struntade vi i.
 
När vi kom ut var vi ju högt upp. Och sen kunde man gå in för att kolla i kupolen alltså inne i kyrkan men de vågade vi knappt, eller Erik gjorde ju de men jag och pappa kikade bara ut lite snabbt. Sen ville pappa ner för han tyckte de va obehaligt men då blev vi stoppade och sa att vi var tvungna att gå ned på andra sidan kupolen. Så vi var ju tvungna att gå igenom den. Usch vad äckligt det var! Men ganska coolt att ha gjort det såhär i efterhand.
 
När vi kom ner gick vi in i själva kyrkan. Den var hur stor och häftig som helst! Är det en sak man ska göra i Rom så är det att besöka den. Vi gick runt och tittade överallt och sen gick vi iväg på jakt efter Sixtinska kapellet. Och det låg en bit därifrån och inne i Vaikanmuseet. Vi stod inte i lång kö här heller som tur var men det var mycket folk. Vi betalade (160 kr per person) och gick in och började med fika. Sen gick vi igenom allt och till slut kom vi då fram till just Sixtinska kapellet.
 
Det var fint väder så vi gick ut och satte oss en stund i den tillhörande parken innan vi gick vidare för lunch. Vi tog in mozarella och parmaskinka till förrätt. Herregud vad gott det var. Sen tog vi alla in en varsin pastarätt, jag tog ravioli, och jag och pappa delade på en karaff rödvin. Sen gick vi vidare till Fontana dei Quattro Fiumi och Pantheon och sen gick vi till en takterass precis bredvid och tog en varsin dricka och kollade på solnedgången. Vi tog en glass på ett annat ställe och sen gick vi ut och åt middag, carbonara, och så gick vi till en jazzklubb.  
Inne i Vatikanstaten!
Pappa har aldrig varit lyckligare ;) 
Här var vi högt upp och inne i den kupolen gick vi (bilden nedan är nerifrån)
Inne på Vatikanmuseet, på väg mot Sixtinska kapellet
Fontana dei Quattro Fiumi
Uppe på takterass på ett hotell med bl.a. Pantheon som utsikt
 

Rom del 1 av 3

Publicerad 2017-11-27 21:06:00 i Allmänt,

Hej!

Var på weekend i Rom med pappa och Erik i helgen. Var en av mina bästa resor jag har varit på. Det börjades i onsdags när jag och Erik åkte hem till pappa efter jobbet och vi handlade mat på vägen och åt god middag. Jag hade dessutom slut på mitt "godisförbud" så jag åt lite choklad och drack lite cola. Sen gick jag och Erik över till Sara och Mackan (som numera bor 2 min från pappa) en stund och kollade på deras nya radhus. Så kul! :D 

Klockan ringde tidigt i torsdags och Hella skjutsade oss till Arlanda. Där åt vi frukost innan vi klev på flyget. När vi kom fram tog vi ett tåg till centralen och därifrån gick vi ett par minuter till hotellet. Hotellet var ju sådär men de visste vi sen innan. Det låg väldigt centralt iaf så det var huvudsaken. Just det vi åt pizza på vägen. Den var väldigt god! Och så tog vi självklart ett glas rött till.

Direkt efter vi lämnat våra saker så gick vi ut på äventyr. Vi hittade Viktor Emanuel monumentet nästan direkt av en slump och då kunde man gå en bit upp och av någon anledning fick jag och Erik för oss att vi skulle betala (ca 70 kr var) och ta hissen sista biten upp. Jag förstod inte varför jag gjorde det för jag är så höjdrädd, pappa stod över men ville gärna att vi skulle åka, och helt plötsligt stod jag där uppe och var rädd.

Det var läskigt men häftigt. Vi lokaliserade Colosseum och bestämde oss för att gå dit för att se utifrån och vi gick förbi Forum Romanum på vägen. Vi tog en dryckes-paus bredvid Colosseum då vi ville vänta på att de skulle bli mörkt och se det by night och sen fortsatte mot Fontana di Trevi. Vi tog en dricka till på väg till Spanska trappan, vi gick uppför den och sen åt vi middag innan vi gick och la oss och somna gott. 

 
 
 
 
Viktor Emanuel monumentet
 
 
 
Med Colosseum som utsikt
 
 
Colosseum
 
Fontana di Trevi
Spanska trappan

21:23

Publicerad 2017-11-21 21:23:26 i Allmänt,

Hej! 


I fredags kom Sara och Alice till mig efter jobbet. Vi åt pasta och drack bubbel och rödvin. Var så kul att de kom till mig, jag kände bebis sparka :) 

I lördags var både jag och Erik hemma bakis. Så jag ordnade mer med bilderna och lite musik. 

I söndags städade jag, ordnade mer med bilderna, vi åkte till Uppsala och hälsade på bebis (och Rickard och Jennie såklart) och så avslutade jag helgen med att kolla Idol från fredagen. 

Igår efter jobbet fixade jag mer med bilderna och nu har jag strukturerat upp allt så NU kan ja faktiskt börja göra fotoböcker. 

Imorse var jag hos läkaren och tog blodprov för att se om jag skulle va gluten (men de tror ja ju inte), och så fick ja remiss till dietist angående IBS. Efter så tog ja mig till jobbet och därefter så träffade jag Moa på en fika. När ja kom hem åt vi middag och så har jag packat. Imorgon åker vi och sover hos pappa och på torsdag åker vi till Rom! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela