Jessica

Ekman

Morgon

Publicerad 2017-02-10 19:50:00 i Allmänt,

Hej,
 
Blev lite sugen på en lista och hittade en idag som handlar om ens morgonrutiner:
 
När går du upp?
På vardagar är det mellan 5-6.30 beroende på om jag vill vara tidigt på jobbet eller komma in vid halv 9. Jobbar jag hemma, som händer sällan, kan jag ställa klockan på 7.30. Och på helgerna är det mellan 7-10.30 oftast. 
 
Vad är det första du gör varje morgon?
Stänger av alla alarm (har 4 st). Är det helg så är det att kissa.  
 
Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon? 
Ca 50 minuter. Då kissar jag, tvättar ansiktet, borstar tänderna, tar kattlådan och vattnet, sminkar mig samtidigt som jag dricker en kopp te, fixar håret och tar på mig smycken och parfym. Om jag duschar, vilket händer sällan på morgonen innan jobb, så tar jag ca en kvart extra. Är det helg och jag inte ska iväg på något tar de ca 15 min. 
 
Är frukost viktig? 
Ja men jag äter oftast 2 timmar efter att jag har vaknat. Så oftast blir det frukost på jobbet eller så ligger jag kvar i sängen på helgen och väntar på att bli hungrig. Men jag skulle aldrig skippa frukosten, det är ju den godaste måltiden dessutom. 
 
Vad äter du till frukost? 
På vardagar blir det till 90% smoothie. Gjord på yoghurt/fil/juice/vatten och så har jag olika frukt och bär, banan/passionsfrukt/hallon/jordgubb/mango/ananas/blåbär och beroende på vad jag har i så brukar jag ibland toppa med kanel. Annars så äter jag gärna bröd med ägg eller ost/skinka/gurka. Och lyxar man till det rejält blir det våfflor eller så. 
 
Är du morgontrött? 
Nej
 
Vad har du för alarm? 
Jag vet inte. Vanlig? Förut hade jag alltid olika låtar när man fortfarande la in musik på telefonen. Brukade ha Kanye West - Good Morning. 
 
Hur ser en perfekt morgon ut?
En vardag är väl bra om jag inte tar för lång tid att sminka mig, då känner jag mig effektiv och grym haha. Och om jag har goda saker till smoothien och jag precis hinner med en buss med lite folk och trafik. Har en bra podd att lyssna på och det är snö/regn-fri dag och jag går från Gullmars till Hammarby Sjöstad och kaffet är gjort när jag kommer till jobbet. Helg är väl att man vaknar upp utan huvudvärk eller så och jag vaknar innan Erik och kan ligga och dra mig tills jag blir hungrig så att jag inte känner mig stressad att vi ska äta på en gång och så sätter vi oss med uppdukat frukostbord framför Nyhetsmorgon. 
 
Vad är det bästa med morgonen?
Oj, bra fråga. Jag är ju morgonmänniska så det mesta är nog bra. Gud jag vet inte vad jag ska svara haha. 
 
Hur går du helst klädd på morgonen? 
Snarare hur jag går klädd. Vardag = T-shirten jag sov i med en kimono/morgonrock över och tofflor. Helg = T-shirten jag sov i, tjocktröja, mjukisbyxor och tofflor. 
Ha en bra helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela