Jessica

Ekman

Nyårsmålen för 2017

Publicerad 2017-12-10 15:17:00 i Allmänt,

Hej!
 
Detta år har jag haft ca 40 saker på min "nyårsmåls-lista". Det inser jag nu var rätt mycket hehe. Men mycket hängde ihop och tanken var att få in det som en rutin i vardagen - som t.ex. att dricka mer vatten, äta mer frukt och grönt o.s.v. Den sista punkten var också att kolla igenom listan en gång i veckan för att se hur jag ligger till, detta har jag alltså inte gjort. Jag kollade på den första gången i juli och då, till min förvåning, insåg jag att jag faktiskt kunde bocka av väldigt mycket av den. Men än idag har jag inte lyckats med allt, men det hör väl lite till nyårsmål hehe. Låt oss titta på några:
 
* Sluta röka (endast fest) - Detta har jag ju gjort, men jag rökar inte på fest heller. Jag slutade tvärt under sommaren, juni tror jag att det var. 
* Ät mycket frukt och grönsaker - Detta är halft gjort, jag har blivit bra mycket bättre men jag tycker jag kan bli ännu bättre och främst få in det som en vana varje dag. 
* Dricka 1 1/2 liter vatten per dag - Halft gjort detta med. Jag dricker bra mycket mer vatten nu men jag är inte uppe i 1 1/2 liter varje dag. Måste också få in detta mer som en rutin. 
* Variation i matlagningen - Detta har jag absolut gjort. Jag lagar ofta nya saker nu och är bättre på att laga själv än att äta ute lika mycket som förut samt äter mindre "frukost-mat" till middag. 
* Tandläkaren - Detta gjorde jag. Och jag hade sån ångest inför det. Jag hade inte varit på flera år och var rädd för allt som behövdes göras men visst det blev en kostnad på ett par tusen men nu är ju allt gjort och jag fyllde i några hål, tog bort tandsten och skaffade bettskena. 
* Gå igenom hårddisk - Check!
* Byta ut servis, innegarderob, databord, datastol, madrass, täcken och kuddar - Jag har gjort allt förutom innegarderoben.  
* Kolla igenom listan en gång i veckan - Nej som sagt det har jag inte gjort alls. Jag glömde bort listan i över ett halvår, men sen när jag hittade den och kollade igenom insåg jag ju att jag hade gjort mycket av det ändå utan att jag tänkt så mycket på det. Det kändes väldigt coolt. Men även efter att jag hittat listan har jag kanske kollat igenom den en gång i månaden. Det kändes ändå mer rimligt.
 
Detta var en del av listan som jag kände att jag kunde dela med mig av. Det mesta har ju gått bra men allt är inte 100% perfekt än och vissa saker ville jag inte fullfölja eller har bytts ut till något annat mål. Jag får se vilka jag tar med mig till nästa år men jag ska inte ha så många i år, mer större livsmål som inte har just med det nya året att göra.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela