Jessica

Ekman

The Grand Finale

Publicerad 2017-12-15 11:56:00 i Allmänt,

Hej mina älsklingar, 
 
Det är dags att säga farväl. Det här blir mitt sista inlägg på lilla bloggisen. Jag har bloggat i snart 9 år och vi har upplevt mycket tillsammans. Det finns en hel del saker jag skäms över att jag har publicerat. Inte bara text utan en hel del bilder också hehe. Framförallt under de första 3-4 åren. Men jag är också väldigt glad såklart över att jag har skrivit under alla dessa år. Framförallt för mitt minnes skull. Jag har världens sämsta minne så det har varit många gånger bloggen har räddat mig. Det är också väldigt roligt att kunna gå tillbaka och se vad jag gjorde andra månader, andra år. Se alla tusentals bilder jag har lagt upp. Kommer sakna detta men nu är det dags. Puss puss och tack alla som följt mig. Här kommer ett grand finale bildregn från bloggens början till slut:

2017 har varit ett väldigt bra år

Publicerad 2017-12-14 15:17:08 i Allmänt,

Hej!
 
2017 har varit ett väldigt bra år. Jag såg att jag skrev förra året att jag trodde att det skulle bli ett väldigt bra år också, om ingenting negativt händer som jag inte kan påverka. Det är klart att det har funnits/att det finns motgångar och tuffa saker att ta sig igenom, som alltid med livet. Men det har ändå varit ett av de bästa året. Jag känner att jag är väldigt trygg i mina vänskapsrelationer. Jag önskar såklart att jag skulle kunna umgås mer med alla mina nära, men förutom det så känner jag mig väldigt glad för hur det är nu. Jag är också väldigt glad och stolt över hur bra det går för alla - med barn, nya bostäder, färdiga utbildningar, nya jobb och så vidare. 
 
Jag tycker också att detta har varit ett bra år för att jag har rest väldigt mycket, som jag skrev om tidigare. Jag skrev också tidigare om saker jag bockat av på min nyårslista, som jag också är väldigt glad för. Jag har också verkligen tagit tag i saker. Jag har klättrat på jobbet, jag har slutat röka(!) Och det är verkligen på riktigt den här gången. Det vet jag. Det visste jag sen sista blosset. Och jag har inte ens tyckt det varit särskilt jobbigt, det känns så naturligt. Jag har inte räknat dagar, veckor, månader eller så. Jag vet på ett ungefär att jag slutade i juni tror jag. Men det känns ju inte som jag någonsin har rökt. Så befriande. 
 
Jag tycker också att det här har varit ett bra år för att jag tycker att jag och Erik har det så jäkla bra. Jag känner mig så trygg i vår relation, på ett sätt jag aldrig gjort tidigare. Det känns som att vi verkligen är en familj. Det har vi ju på ett sätt och vis alltid varit sen vi träffades men nu känns det starkare än någonsin. Och till sist, men absolut inte minst, så tycker jag att det här har varit ett väldigt bra år för att jag har ju blivit faster! 
Mina instagram-bilder från i år

Nyårsmålen för 2017

Publicerad 2017-12-10 15:17:00 i Allmänt,

Hej!
 
Detta år har jag haft ca 40 saker på min "nyårsmåls-lista". Det inser jag nu var rätt mycket hehe. Men mycket hängde ihop och tanken var att få in det som en rutin i vardagen - som t.ex. att dricka mer vatten, äta mer frukt och grönt o.s.v. Den sista punkten var också att kolla igenom listan en gång i veckan för att se hur jag ligger till, detta har jag alltså inte gjort. Jag kollade på den första gången i juli och då, till min förvåning, insåg jag att jag faktiskt kunde bocka av väldigt mycket av den. Men än idag har jag inte lyckats med allt, men det hör väl lite till nyårsmål hehe. Låt oss titta på några:
 
* Sluta röka (endast fest) - Detta har jag ju gjort, men jag rökar inte på fest heller. Jag slutade tvärt under sommaren, juni tror jag att det var. 
* Ät mycket frukt och grönsaker - Detta är halft gjort, jag har blivit bra mycket bättre men jag tycker jag kan bli ännu bättre och främst få in det som en vana varje dag. 
* Dricka 1 1/2 liter vatten per dag - Halft gjort detta med. Jag dricker bra mycket mer vatten nu men jag är inte uppe i 1 1/2 liter varje dag. Måste också få in detta mer som en rutin. 
* Variation i matlagningen - Detta har jag absolut gjort. Jag lagar ofta nya saker nu och är bättre på att laga själv än att äta ute lika mycket som förut samt äter mindre "frukost-mat" till middag. 
* Tandläkaren - Detta gjorde jag. Och jag hade sån ångest inför det. Jag hade inte varit på flera år och var rädd för allt som behövdes göras men visst det blev en kostnad på ett par tusen men nu är ju allt gjort och jag fyllde i några hål, tog bort tandsten och skaffade bettskena. 
* Gå igenom hårddisk - Check!
* Byta ut servis, innegarderob, databord, datastol, madrass, täcken och kuddar - Jag har gjort allt förutom innegarderoben.  
* Kolla igenom listan en gång i veckan - Nej som sagt det har jag inte gjort alls. Jag glömde bort listan i över ett halvår, men sen när jag hittade den och kollade igenom insåg jag ju att jag hade gjort mycket av det ändå utan att jag tänkt så mycket på det. Det kändes väldigt coolt. Men även efter att jag hittat listan har jag kanske kollat igenom den en gång i månaden. Det kändes ändå mer rimligt.
 
Detta var en del av listan som jag kände att jag kunde dela med mig av. Det mesta har ju gått bra men allt är inte 100% perfekt än och vissa saker ville jag inte fullfölja eller har bytts ut till något annat mål. Jag får se vilka jag tar med mig till nästa år men jag ska inte ha så många i år, mer större livsmål som inte har just med det nya året att göra.  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela