Jessica

Ekman

Målen 2016

Publicerad 2016-12-08 18:27:47 i Allmänt,

Hej!
 
Idag har jag kikat igenom mina nyårsmål för 2016. Herregud. Jag har verkligen inte gjort någonting knappt haha. En av sakerna som jag skrev i den texten var att jag skulle följa upp detta för varje månad men det har jag helt glömt och det var ju dåligt för då har jag ju inte haft någon koll alls och kanske därför också som jag inte har lyckats. Vi kikar på dem: 

Nyårsmål för 2016

Publicerad 2016-01-04 15:29:03 i Allmänt,

Har som sagt funderat på lite nyårsmål och dessa är:
 
* Att få en fast tjänst
- Och inte bara vara provanställd (eller arbetslös haha) 
Detta har jag lyckats med!
 
* Åka utomlands 
- Har inte varit på sol och badsemester på 3 år. Har "bara" varit i 3 storstäder och nu känner jag att det är dags att boka en solresa så det ska jag fan unna mig. Är ju på landstället och har sol och badresa varje år men nu vill jag till varmare ställen, jag vill se världen. 
Detta har jag lyckats med!
 
* Ta hand mer om mig själv
- Då tänker jag lite på att faktiskt gå till doktorn om jag behöver, gå till tandläkaren, träffa en naprapat om så behövs eller en sjukgymnast angående mina knän eller ta en massage om jag är stel eller skaffa mediciner. Sånt här gör jag typ aldrig längre, jag behöver bli mer hypokondriker haha. 
Detta har jag inte gjort överhuvud taget!
 
* Inte låna pengar
- Tyvärr har jag fått låna en del pengar senaste året, jag har betalt tillbaka varenda krona och så så jag har inga skulder men jag vill bara inte hamna i flera sånna situationer. Nu har jag två betalningar kvar från förra året och det kommer jag lösa om en vecka. 
Detta kom jag tyvärr inte undan. I våras hade jag det knapert som FAN och hade inget annat val än att låna pengar av Erik så att jag kunde betala räkningar. Däremot betalade jag av det rätt snabbt så det var ju bra. 
 
* Laga mer varierad mat
- Är så inne i samma rutiner med korvstroganoff, tacos och pasta. Jag måste verkligen vidga mina vyer.
Detta har jag gjort! 
 
* Byta ut saker i hemmet
- Mattor, serviser, trasiga saker, dator-hörnan med mera. Jag bara måste börja ta tag i saker och prioritera att lägga pengar på detta. 
Detta har jag inte gjort alls! Fan!! 
 
* Ha en buffert
- Jag vill ha pengar på ett konto som är till för nödsituationer. Ifall någonting går sönder eller om man förlorar jobbet eller får oväntade utgifter helt enkelt. 
Detta har jag inte heller gjort.. 
 
* Göra fotoböcker 
- Har haft det projektet i flera år nu och det gör mig galen. Vill bara bli klar med skiten, så många gånger som jag har suttit med det men sen skitit i det. 
Inte en sekund har jag ägnat mig åt detta. 
 
* Ta kökort
- Ja det är ju bra om jag gör det men den här är jag ändå lite chill med hehe. Alltså jag har sån fobi för att köra, även att åka med andra ibland. Kan få sån ångest. Som sagt jag vill men blir det inte av så blir det inte och då vet jag inte om jag någonsin tar det, tar automat eller kanske måste gå i terapi för att göra det. 
Detta har jag inte ens försökt mig på. 
 
Inte plugga på helger och efter kl 21 på vardagar. Lägga ner tid på rätt personer och - lite som förut - säga nej om det är människor jag inte vill ha kontakt med längre. Jag ska även självklart få in lite mer att trappa ner på rökning, äta hälsosammare och träna mer höhö sen också att jag ska försöka göra saker på en gång, så lätt att man skjuter upp vad det än kan vara. Men dessa ser jag inte som punkter utan mer bara kan ha i bakhuvudet. 
Detta var som sagt inga direkta mål men ändå försöka tänka i dessa banor. Jag har hållt hårt på att inte plugga sent på kvällen och på helger och nu efter skolan är jag noggrann med att inte va aktiv efter kl 21 på vardagar såsom att städa med mera. Däremot helger ska jag också hålla "måsten"-fritt men det har varit svårare. Jag tycker att jag har varit bra på att lägga min tid och energi på rätt personer. Lite bättre kan jag bli. Jag har inte trappat ned på rökning, jag äter dock hälsosammare så det är bra och träningen går återigen i perioder. Jag vet inte riktigt om jag skjuter upp saker i sista sekund som förut, jag tror absolut att jag kan bli bättre där med. 
 
Nu ska jag fila på mål till nästa år också. Är så kluven med en del saker i mitt liv just nu men jag ska försöka hitta ett balanserat och bra tankesätt. Jag återkommer! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela